Aspetti nutrizionali del Gorgonzola IGOR

O brânză sănătoasă, genuină şi bună!

Gorgonzola Igor conține în se calități organoleptice importante, care o face un ingredient perfect pentru o masă echilibrată. De asemenea e adecvată și pentru cei care suferă de alergii alimentare comune, cum ar fi lactoză și gluten, este un bun aleat extrem de important pentru sportivi și bunăstarea fizică de adulți și copii.

Gorgonzola IGOR nu este numai bună...

Binențeles bogată în vitamine

Gorgonzola Igor nu e numai bună, este de asemenea o sursă naturală de vitamine esemțiale pentru sănătatea noastră,cu doar o mușcătură da-ți corpului vostru o contribuție indispensabilă de vitamina A, indispensabilă pentru oase și mușchi, și vitaminele B1, B3, B6, B9 și B12. Prezente într-o bună cantitate sunt și vitaminele D2, E și K1.
Mai credeți încă că este doar un păcat de lăcomie?

Strada liberă şi pentru celiachie

Chiar dacă brânzeturile sunt în general alimente fără gluten, un timp gorgonzola era făcută cu mecegai crescut pe pâine,și o anumită cantitate de gluten putea să intre în compoziția de brânză.
Gorgonzola Igor garantează un produs lipsit de gluten poltrivit și pentru celiachie, deoarece Penicillium Roqueforti cu care este produsă derivă din materii prime care nu conțin gluten. Bunătatea trebuie împărțită cu toți.

O brânză fără lactoză de mare digestibilitate

In timpul procesului său de producție unic și complex Gorgonzola elaborează trei fermentații datorită microorganismelor, caracteristica de această brânză (bacterii lactici termofili, mucegaiuri penicillium rocqueforti și drojdi saccharomycetes), care nu numai că evidențiază gustul și parfumul brânzei dar elimină aproape complet lactoza prezentă, lăsându-l în ser. Din acest motiv brânza gorgonzola e aproape lipsită de lactoză,(prezența e mai mică de 0,01%) și de aceea e ușor de digerat chiar și de cei care au intoleranță.

Un mare ajutor pentru cei care asumă antibiotice

Esre cunoscut că asumerea antibioticelor creează dezechilibre ale florei intestinale.
Dar nu este la fel de cunoscut faptul că asumând brânză fermentată, în particolar cele aromate cu mar fi Gorgonzola, ajută la refacerea colonia bacterică a sistemului digestiv. Profită de ocazia de a deveni în formă cu gust.

Aperitiv ideal pentru cenele voastră

Noi toți știm că Gorgonzola Igor conține acizi volatili și compuși care ajută la stimularea secreției gastrice: acest lucru înseamnă că gorgonzola este un aperitiv perfect pentru că încântă palatul gurii înainte de felul principal fără să reducă pofta de mâncare. O scuză bună pentru a o gusta mereu înainte de masă.

Valori Nutriționale

ENERGIE 325 kal
GRĂSIMI 27 g
ACIZI GRAȘI 19,4 g
CALCIU 432 mg
CARBOIDRAȚI 0,9 g
proteine 19,5 g
FOSFOR 374 mg
FIBRE < 0,5 g
VITAMINE A, b1, b2, b6, b12, e, pp
SARE 1,81 g
valori nutrizionali Gorgonzola IGOR

Cuvântul la nutriționist

ERASMO NEVIANI

Profesor în Microbiologia alimentelor industriale, Colaborator științific al Consorțiului pentru protecția de brânză Gorgonzola

Gorgonzola este un aliment bogat în calitate!

Viziona clipurile video de Erasmus Neviani consiliere nutrițional - pentru a le descoperi toate.
PRIVACY POLICY | COOKIE POLICY

Intermedia Agenzia di Comunicazione