IGOR Gorgonzola Novara - Il Gruppo IGOR Gorgonzola Novara - Il Gruppo
Mappa e siti del Gruppo Igor Gorgonzola Mappa e siti del Gruppo Igor Gorgonzola

Grupul Igor

IGOR Gorgonzola a fost întodeauna convinsă de importanța măestriei artizanale, o valoare care trebuie protejată și transmisă cu mândrie generațiilor viitoare.

Pentru acest motiv, în faza de extindere compania a ales de a lega propriul nume cu realități înrădăcinate în teritorio, cu fabrici de brânză cu multă experienză în producția artizanală de Gorgonzola.

Cu achiziția companiilor CLIN, PAL, Ballarini și SI INVERNIZZI, Igor a decis să se concentreze pe linea de prima categoria în mod deosebit pe “Marea Rezervă Leonardi” rezultatul de o prelucrare artizanală și de o selecție atentă și rafinată.
Pal - Caseificio in Valsesia

Pal - Caseificio in Valsesia

PAL Pal - Caseificio in Valsesia

Fabrica de lactate Pal ia ființă în 1933 la Prato Sesia (NO), pe valea cea mai verde din Italia, Valsesia.

În 2014 Igor achiziționează istorica fabrică de lactate de Franco Paltrinieri, care a produs de întotdeauna o gorgonzolă de o înaltă calitate. Obiectivul de IGOR este de a oferi clienților și consumatorilor, “Marea Rezervă Leonardi”, prima în gama, tipurilor de Gorgonzola.

Chiar și astăzi de fapt, în Fabrica Pal fazele de prelucrare sunt strict realizate mnual, fiecare formă e unică și inimitabilă deoarece ascunde în interiorul său gustul istoriei și al tradiției. Istorie care naște din pășunele parfumate unde timpul de maturare este presărat de trecera lentă a Sesiei, la poalele muntelui Rosa. Producția actuală este de aproape 300 forme pe zi de Gorgonzola Marea Rezervă DOP.
Clin - Cooperativa agricola produttori Latte Indenne Novara

Clin - Cooperativa agricola produttori Latte Indenne Novara

CLIN Clin - Cooperativa agricola produttori Latte Indenne Novara

CLIN, sigla de “Cooperativa agricolă a producătorilor de Lapte Necontaminat Novara“ companie din Novara înființată în 1967. Scopul său la început era de a distribui laptele membrilor săi; mai târziu cu deschiderea fabrici de lactate de Casalino, CLIN începe producerea Gorgonzolei.

Deschiderea spre piețele externe a făcut ca după câțiva ani de la fondarea sa, CLIN devine una dintre primele companii din sector care dezvoltă producerea de Gorgonzola picante (iute) destinată exportului în principal în UK si USA. Un proiect obținut datorită trasabilității fermelor de producție de lapte a calității produsului a abilității brânzarilor: factori determinanți care au făcut din CLIN o fabrică de brânzeturi de viitor.

Astăzi aici se produc aproape 800 forme de gorgonzola dulce și picantă DOP, în fiecare zi, cu standarde înalte de calitate și siguranță. CLIN este acum parte din grupul IGOR, - controlând 100% - menținând neschimbată echipa de lucru, condusă de aceeași familie de un timp.
Ballarini SpA

Cella stagionaturaBallarini SpA

BALLARINI Ballarini SpA

Ballarini SpA, inființată în 1954 de Gianni Ballarini, este perfecționată în conservarea și confecționarea gorgonzolei DOP și a fost întotdeauna orientată spre export. Datorită ambalajelor inovatoare Ballarini a reușit să intre în mod eficient pe piețele externe: azi Gorgonzola Ballarini a ajuns prioncipalele piețe mondiale remarcându-se pentru gustul său perfect.

Abilitatea și măestria în condimente și conservare, au făcut din gorgonzola un produs de mare calitate, cunoscut și solicitat de mulți distributori din lume.

Compania după o restructurare făcută între 2003 și 2005, este achizită în 2006 de grupul IGOR. O alegere dorită de familia Leonardi pentru a crește pe piețele mondiale, respectând în același timp calitatea și tradiția.
PRIVACY POLICY | COOKIE POLICY | Whistleblowing

Intermedia Agenzia di Comunicazione