IGOR Gorgonzola Novara - l'Azienda
STIRI
slideshow news igor
09/09/2016

Semnat acordul Guvernul italian- Alibaba

Ministerul Alimentației Agricole și Silvice comunică că a fost semnat astăzi de guvernul italian un acord cu Alibaba pentru promovarea excelențelor agricole alimentare din țara noastră și de a combate falsul, de la Parmezan la prosecco contrafăcut. Un acord care permite producătorilor italieni de a satisface cererea tot mai mare pentru Made in Italy pe piața din China care are peste 430 milioane de consumători. O tratativă care a început în acest an la VinItaly, iar acum vine concretizată cu vizita di Renzi la sediului general Alibaba.
Acordurile cu Alibaba – declară ministrul Maurițio Martina – reprezintă un punct concret al strategiei noastre de a sprijini produselor alimentare Made in Italy în lume, folosind de asemenea formule inovatoare, pentru a proteja și de a promova produsele de calitate. Am reușit să asigurăm mărcilor noastre geografice, un nivel foarte înalt de protecție pe platforma din China. Un rezultat fundamental care, în cadrul WTO, îl urmărim de zeci de ani și că, în schimb în web am fost capabili de a-l construi în câteva luni și cu rezultate excepționale. În ceea ce privește promovarea ne-am luat angajamentul să fim protagoniști la ViniItaly la ziua vinului în 9/9 și l-am respectat. Piața chineză oferă oportunități care nu trebuiesc perdute.

L’ACCORDUL
PROTECȚIA
În ceea ce privește protecția, Italia este singura țară din lume care a garantat produsele DOP și IGP,aceeași protecție împotriva falsurilor care au mărci comerciale pe platformă și comerț. Alianța cu Alibaba pentru a combate contrafacerea a început anul trecut, iar cifrele sunt impresionante:prevenută vânzarea lunară de 99 mii de tone de parmezan contrafăcut, 10 ori mai mare decât producția autentică, sau 13 milioane de sticle de proseco care nu proveneau din Veneto. Protecție care cu acest acord se prelungește de la platforma B2B, accesibile doar companiilor, până la B2C, oferind garanția la cei 430 milioane de utilizători din rețiaua Alibaba,ce vor putea cumpăra reale Made in Italy.
Pentru a descoperi falsul, Ministerul Agriculturi a instituit un grup operativ care operează la Inspectoratul pentru prevenirea fraudei, căutând zilnic produsele contrafăcute și le reportează la Alibaba.
În termen de trei zile, anunțurile sunt îndepărtate și agenții de vânzări sunt informați că uzurpă indicațiile geografice italiene. Cu noul acord Alibaba s- a angajat de asemenea, să promoveze momente de educație a vânzătorilor și a consumatorilor cu privire la importanța indicațiilor geografice alimentare.

PROMOVARE
Nu numai protecție dar și promovare. Italia investește pentru a spori excelența culinară pe site-ul chinezesc. Se începe cu vinul în ziua dedicată acestui produs pe Alibaba în 9/9. Un eveniment special prezentat în premieră mondială. Din acel moment companiile italiene de viticultură prezente pe platformă au crescut de la 2 la 50 cu peste 500 de etichete. Pentru ziua vinului este prevăzută o acțiune puternică de comunicare realizată de Ministerul Agriculturi și Ministerul Dezvoltări economice și Ice cu un obiectiv specific pentru consumătorii care cheltuiesc mai mult pe Alibaba. Un angajament destinat să fie și mai consolidat în următoarele săptămâni datorită includerii Chinei în obiectivul strategic pentru investiții al planului extraordinar de internaționalizare cu obiectivul de a însoți companiile italiene într-o piață cu potențial de creștere foarte interesant. Este sufficient să vedem că, în primele cinci luni ale anului 2016, importurile de vinuri din China au crescut cu 42%, ajungând la un total de 1 miliard de euro.
PRIVACY POLICY | COOKIE POLICY

Intermedia Agenzia di Comunicazione